נורה חוסייסי, ילדת הכפר הדרוזי דאלית אל כרמל השוכן על פסגת הר הכרמל. נורה נולדה בשנת 1954 וגדלה בבית דרוזי שורשי נורה גדלה על טהרת הבישול של האוכל הדרוזי המסורתי העתיק ימים וכל זאת בחניכה צמודה של אמא של נורה גברת תופחה חוסייסי ז"ל.
הסיפור של נורה
נורה התחילה לעבוד בבית חולים אלישע בתפקיד של טבחית ראשית של בית החולים במשך 10 שנים מתוך הסתכלות של עזרה ותרומה לריפוי הכאב של החולים על ידי האוכל המשובח שהיא הכינה
לאחר מכן נורה עברה לעבודת בתפקיד של שפית לאוכל דרוזי בבית מלון יערות הכרמל במשך 10 שנים נוספות בין השנים 1991 ועד שנת 2001 שם פגשה נורה את השף חיים כהן שהצליח להשפיע ,לדרבן אותה לפתוח מסעדה משלה על טהרת האוכל הדרוזי לאור המומחיות שנורה הפגינה במהלך עבודתה בבית מלון יערות הכרמל
נורה הרימה את הכפפה ופתחה את המסעדה מאז שנת 2001 ועוד היה לה חשוב שהמסעדה תהיה מסעדה כשרה שתאפשר לכלל הקהל הרחב להנות מהאוכל המיוחד שנורה מכינה